my art & creations

att skapa mer / 2. gör något av tidningsurklipp

skapa, jessica andersdotter, collage skapa, jessica andersdotter, collageHar skapat två collage med olika tekniker i och med punkt två i sakmakarutmaningen. En pre-rafaelit som gillar diamanter (diamanterna är visserligen fuskutskrivna eftersom jag bara hittade ca tre i mitt lager, men så får det vara ibland) och så lite berg som jag inte ens klippt utan rivit fram från en sida ur typ Damernas eller nåt sånt. Tänk vad fantastiskt det är med collage! Tycker det är så fint hur man bara rycker saker ur sitt sammanhang och gör något helt nytt med dem.

Jag hade ingen motivation som helst när jag satte igång med detta, men jag bara gjorde det och satt och petade på lite urklipp ett tag innan jag började riva i papper och bergen blev till. Visar exakt hur jäkla bra den här utmaningen är för mig! Ibland måste en tvinga fram idéerna lite. Det går såklart inte alltid, men för det mesta fungerar det så för mig!

Dock så är båda dessa för stora för min skanner, så det är lite potatisvarning på kvaliteten på dessa bilder men JAJA. Så får det vara ibland! Kan ju inte precis skaffa en A3-skanner bara för det!

Känns i alla fall himla skönt att vara igång och skapa lite nytt. Det är ju sådär med kreativiteten, den går lätt och lägger sig i ide och så bara vet en inte riktigt vad en ska ta sig till, och det här är ett sånt himla bra sätt för mig att kicka igång det hela igen! Är det någon annan som vill haka på är det självklart tillåtet! Nu kör vi!

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Vajb 2 April, 2015 at 13:40

  Jag älskar också att göra collage! Att riva i tidningar och se nya bilder växa fram är en fantastisk känsla :)
  Dina berg blev grymt snygga! :)

  • Reply Jessica 2 April, 2015 at 17:58

   Visst är det magiskt?
   Och tacktack!

 • Reply Alicia 2 April, 2015 at 14:34

  Guuuuuuu Jessica!!!! Älskar ditt bildspråk i collage. Det översta passar så bra med dina tidigare och den är så vacker men alltså bergen fångade mig särskilt! Så himla himla himla vackra!!! Alltså på riktigt! Dör! Andreas också! Vi undrar om vi får köpa det av dig???? VILL HA DET PÅ MIN VÄGG!

  • Reply Jessica 2 April, 2015 at 17:58

   MEN ALLTSÅ TACK. Och ehh det skulle ni väl kunna få! Måste bara kolla lite hur jag ska göra i så fall. KRAMKRAM.

 • Reply Vicky 3 April, 2015 at 07:16

  åååå har varit sugen på kollage så sjukt länge. blev så pepp nu igen!

 • Reply Mikaela 3 April, 2015 at 18:58

  Riktigt snyggt :)

 • Reply Klara 10 April, 2015 at 21:31

  Ååh, bergen!

 • Reply